Obrazac za raskid ugovora zaključenog van poslovnih prostorija ili na daljinu

8

Ako ste kupili proizvod preko interneta, putem telefona ili na prezentaciji novac možete vratiti u roku od 14 dana.

Da bi ste vratili novac potrebno je da popunite obrazac za raskid ugovora zaključenog van poslovnih prostorija ili na daljinu i da ga pošaljete pismom sa povratnicom na adresu firme koja Vam je prodala robu.

Prodaja van poslovnih prostorija trgovca je prodaja putem prezentacija koja se vrši u restoranima, poslovnim i stambenim prostorijama koje nisu u vlasništvu ili zakupu prodavca.

Prodaja na daljinu je prodaja putem telefona, kataloga, interneta gde potrošač nema uvid u proizvod pre kupovine.

Dokaz uručenja

Obrazac šaljite obavezno sa povratnicom da bi ste imali dokaz da je prodavac primio pismo

Na sledećem linku možete preuzeti obrazac za raskid ugovora zaključenog van poslovnih prostorija ili na daljinu:

Obrazac za raskid ugovora van poslovnih prostorija ili na daljinu

Disclaimer_za_PS_sajt_final

 

Podelite

8 коментара

 1. A kako da vratim robu kad prodavac ne pristaje na to? I nije dao uputstvo kako se roba vraca i preko kog postanskog operatora, i na koju adresu.

  • Poštovani,
   trebate se obratiti pismom sa povratnicom trgovcu u roku od 14 dana. Ako trgovac ne odgovori u zakonskom roku od 8 dana trebate prijaviti trgovca tržišnoj inspekciji na opštini gde je trgovac registrovan.

   Ako želite, možete nam se obratiti na redakcija@potrosackisavetnik.com sa detaljima Vašeg problema.
   Srdačan pozdrav

 2. Aleksandar Jovanovic -

  Postovani, juce sam kupio Primago usisivac na vodu i osvezivas vazduha u prostorijama, nemacki proizvod. Dao sam moj Kirbi usisivag koji sam kupio pre 5-6 god u dobrom stanju kao staro za novo. Tako da su mi odbili od cene za Kirbi 7oo e, i jos sa nekim popustom posto dajem 1100e u gotovom, a ostalo na rate mesecno 1ooe. Ukupna cena jeste 2448e. U clanu Ugovora pise da se ugovor ne moze raskinuti.Nisam bas najzadovoljniji proizvodom jer sam ga kupio isto vece na prezentaciji u mom stanu.Sem Ugovora i priznanice dasam dao novac nista vise mi nije ostavljeno od papira.Da li imam pravo na obrazac za raskid Ugovora, povracaj novca i mog usisivaca, a ja njima da vratim njihov usisivac kakao su ga doneli na prezentovanju.Novi Sad,22.02.2018. Naziv firme koja mi je prodala proizvod je PURE SOLUTION d.o.o. Novosadskog sajma 20/2 Ocekujem vas odgovor i zahvaljujem .

 3. Ako samo sklopio ugovor sa MTS i to box paket 20. maja,koliki mi je rok za raskid ugovora (mislim na ovo 14 dana),jel to samo radnih ili svih dana?

Ostavite komentar