Kada treba da se obratite tržišnoj inspekciji?

41

Tržišna inspekcija je nadležna za kontrolu trgovine, ali nije nadležna za sve probleme koje imate sa pružaocem usluga ili prodavcem robe. Glavni razlog podnošenja prijave Tržišnoj inspekciji je ako trgovac odbija na primi reklamaciju potrošača ili ako primi reklamaciju, ali ne odgovori na nju u zakonskom roku od 8 dana. Tržišna inspekcija ne može narediti trgovcu da prihvati reklamaciju potrošača, već ga jedino može kazniti.

Pored toga, Tržišnoj inspekciji treba da se obratite ako trgovac na kasi ne naplaćuje cenu koja je istaknuta na rafu, ako sumnjate da trgovac prodaje falsifikovanu robu, ako Vam trgovac ne dostavi uputstvo za tehnički proizvod, ne upozna Vas sa Vašim pravima o raskidu ugovora pri kupovini van poslovnih prostorija(na prezentaciji), reklamira popuste koje ne daje itd.

Tržišna inspekcija radi radnim danima od 7.30 do 15.30 časova što znači da ako, na primer, uočite nepravilnost u petak uveče prijavu tržišnoj inspekciji možete podneti najranije u ponedeljak ujutru.

Zgrada na adresi Omladinskih Brigada 1 na Novom Beogradu u kojoj ste nalazi tržišna inspekcija za Beograd

Zgrada u ulici Omladinskih Brigada na Novom Beogradu u kojoj ste nalazi Tržišna inspekcija za grad Beograd

Pod nadženost Tržišne inspekcije ne potpada utvrđivanje koji je razlog kvara robe. Na primer, inspekcija nema nadležnost za reklamaciju obuće, koju trgovci odbijaju pozivajući se na neadekvatnu upotrebu, održavanje i kontakt sa vodom. Tržišna inspekcija ne utvrđuje ko je u pravu i koji je razlog neispravnosti obuće, niti bilo koje druge robe.

Tržišna inspekcija nije nadležna za neizdavanje fiskalnog računa, kontrola izdavanja fiskalnih računa je u nadležnosti poreske inspekcije.

Pri podnošenju prijave Tržišnoj inspekciji potrebno je podneti i dokaz kupovine koji pokazuje da ste robu kupili od trgovca. Dokaz može biti fiskalni račun, slip od kartice, ugovor itd. U slučaju da nemate dokaz kupovine inspekcija će Vam skoro sigurno odbiti prijavu.

Prijavu Tržišnoj inspekciji možete podneti odlaskom na adresu inspekcije, preporučenim pismom ili putem elektronske pošte. Rok za postupanje tržišne inspekcije na osnovu prijave je 60 dana.

Telefone i adrese tržišnih inspekcija, raspoređene po okruzima, možete videti na sledećem linku:

Telefoni ispostava tržišne inspekcije

 

Tekst je nastao uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Stavovi koji su izraženi u tekstu ne predstavljaju stavove Ministarstva kulture i informisanja.

Podelite

41 коментар

 1. kupio sam led sijalicu koja je crkla posle sest meseci zamenio sam je za drugu i ona je crkla posle tri meseca nisam imao pravo na zamenu i uzeli su mi racun a garancija je dve godine pa vas molim da mi odgovorite sta da radim u napred zahvalan.

  • Molimo da nam pošaljite skeniranu ili fotografisanu garanciju na:

   prigovori@zastitapotrosaca.com.

   Ako imate pečatom i/ili potpisom overen garanti list i u istom piše da je garantni period dve godine, onda imate pravo na zamenu.
   Problem može da nastane ako ne može da se poveže garanti list i sijalica (npr. nema serijskog broja na sijalici i isti nije upisan na garantom listu).
   Pri zameni ili slanju proizvod na popravku trgovcu se na daje fiskalni račun. Jedina situacija kad je nužnu dati račun trgovcu je pri povraćaju novca.

   • Narucila sam krevet velicine160/2m u prodavnici „Vas dom“ u Pozarevcu. Prodavacica mi je rekla da ce biti dostavljen na moju adresu u roku od 20 dana. Taj dogovor nije ispostovan. Kada su mi dostavili krevet posle mesec i tri cetiri dana preko bio je ostecen . Tom prilikom sam platila prevoz i montera koji nije dosao vec samo vozac 4000 dinara i vratila sam ostecenu robu. Narucila sam drugi krevet , koji cekam ponovo mesec ipo i nije mi jos dostavljen. Zanima me da li sam u obavezi da ponovo platim prevoz i montazu 4000 dinara apri tom nista nije moja greska.
    Molim vas da mi odgovorite sta da radim

    • Rok za isporuku nameštaja je 30 dana, osim ako niste drugačije ugovorili. Pogledajte da li na ugovoru ili nekom drugom papiru piše koliki je rok isporuke. Ako ne piše imate pravo da tražite novac nazad ili umanjenje cene. U svakom slučaju, pošto Vi niste krivi za to što je nameštaj bio oštećen, ne morate da opet plaaćate troškove prevoza.

     • Usisivac kupljen u maju 2019 godine u prodavnici tehnike „E M I“ sa garantnim listom od 2 godine.Nakon 5 meseci naprasno prestao da radi.
      Reklamiran proizvod gde je i kupljen.Posle 10 dana stize poruka da je servis utrdio da je kvar nastao usled nepravilnog rukovanja mene tj potrosaca i dace servis poslati koliko kosta popravka. Usisivac redovno ciscen mazen i pazen.Kome da se obratim usled ove prevare molim vas savetujte me.Srdjan

     • Juče 31.3.2020.
      Omega trade M&P,Lička br.14,
      kucali su mi 1.424 pomorandži iako sam pazario krompir za kuvanje krompir paprikaša.Kod njih je cena pomorandže 159/kg a u cenoteki raspon od 119.99 do 144.99 a krompir 44.99 do 62.99.!
      VANREDNO STANJE,SADA NAS PLJAČKAJU SA MASKAMA
      Sad ću da svratim kad se vraćamo kući ćerka pas i ja,uzmem nešto i zahvalim im se ali kažem nije prvoaprilska šala!

    • Kupila sam delimano cesmu koja je namontirana od strane strucnog lica u stan u kojem ne zivimo.Da bi ostecenje koje je imala cesma nama napravilo poplavu u stanu.Pukao je zavrtanj na cesmi i voda je polako curila.Njima sam uredno poslala slike,izvestaj vodoinstalatera da je do poplave doslo zbog neispravnosti cesme,sva ostecenja koja su nastala zbog poplave.Jednom su me pozvali i rekli da nista ne diramo dok neko od njih ne izadje na uvidjaj.Od tad niti se ko javlja niti odgovara na mejlove niti bilo kakav odgovor dobijam.Sta mi je ciniti dalje?

     • Postovani,

      Dana 2.7.2020 godine podnela sam reklamaciju pod brojem 721/20 u prodavnici NOS USCE Bul Mihaila Pupina 4. Odgovor na reklamaciju nisam dobila ni mejlom a ni kurirskom sluzbom. U reklamaciji je napravljena greska u naznačenom datumu (noseno 6 meseci i 12 dana, ali patike su nosene 5 meseci i 12 dana obzirom da je datum kupovine patika bio 20.01.2020). Devet dana nakon reklamacije (tačnije 11.07.2020 godine) sam posetila istu prodavnicu gde mi je uručen reklamacioni list i razlozi zbog kojih je reklamacija odbijena. U istoj prodavnici prilikom reklamiranja patika rečeno mi je da ću odgovor na reklamaciju dobiti isključivo na kućnu adresu ili putem mejla u roku od 8 dana od dana podnosenja. Rok je svakako istekao, a ja ni danas na kucnu adresu nisam dobila odgovor na reklamaciju, iako mi je rečeno da je odgovor poslat putem kurirske sluzbe.
      Datuma 11.07.2020. godine ulažem reklamaciju po drugi put (pod brojem 760/20) i odgovor jos uvek ne dobijam iako je prošlo 18 dana od dana podnosenja druge reklamacije. Otezavajuca okolnost za nedostavljanje reklamacije u zakonskom roku od 8 dana je mesto mog stanovanja s obzirom da zivim na periferiji Beograda. Obzirom na sve gore navedene propuste i na nasu dugogodišnju saradnju očekujem da ovaj problem resite na obostrano zadovoljstvo, u protivnom biću primorana da to rešim sudskim putem.

      S poštovanjem,

      Katarina Dmitrovic

    • Postovani,
     Kupila sam ranac u radnji koja prodaje proizvode od koze, posle 20 dana primetila sam da ranac pusta boju na sve svetle stvari. Prilikom reklamacije vlasnik radnje je rekao da je to normalno za farbanu kozu, a sto nije bilo receno prilikom kupovine. Rekao je i da mogu da reklamiram al nista od toga i da cu odgovor da cekam 15 dana. U radnji nije postojalo obavestenje o mestu prijema reklamacije kso ni o osobi odgovornoj za reklamacije. U maloprodajnom objektu ne postoji ni pravilnik o postupanju prilikom reklamacija koji sam im trazila kada su mi rekli da cu da cekam 15 dana na odgovor iako sam rekla da je rok 8 dana.
     Sta raditi dalje?

  • Molim vas sta se desava sa internet kupovinom kipila sam stonu lampu preko instagrama kada mi je dobeta lampa nije zadovoljavala moje potrebe, htela sam da je vratim. Naravno platila sam je kada sam je preuzela. Kontaktirala sam preko inst. Prodavce i rekla da zelim da je vratm da mi ne odgovara, medjutim rekli su ako je ispravna novac ne vracaju, zapravo nece ni da cuju za povracaj novca. Od preuzimanja je proslo 2h. Jednostavno ostaje mi lampa koja nije ono sto sam mislila da sam kupila

   • Dobar dan! Ovako, kupila sam masinu za ves Beko, 6.novembra 2019,znaci 6 meseci je stara. Otisla je guma na masivni, kontaktirala sam cool centar i prijavila kvar, sutradan me je pozvao ovlasceni serviser i objasnila problem on kaze da ce da napise nalog ali oni to nece da odobre, moracu da snosim troskove popravke. Sta sada raditi???? Garancija je 5 godina.

  • Dogoborio sam izradu pvc proxies I do jednu trecinu scandal. Recent mi je da je isporuka za 15 Dana. Proslo je mesec Dana I nista. Kome da se obratim- kojoj inspekciji.

  • Dogovorio sam izradu pvc prozora I do jednu trecinu avansa. Receno mi je da je isporuka za 15 Dana. Proslo je mesec Dana I nista. Kome da se obratim- kojoj inspekciji.

 2. Koja je procedura za prevaru prodavca?? Kupio sam invertor klimu u Tehnomaniji,i u pakovanju nedostaju cevi za povezivanje spoljne i unutrašnje jedinice,,a u sadržaju pakovanja piše da cevi su u pakovanju,,uložio sam reklamaciju,,i njihov odgovor, te cevi donosi serviser,,meni ne treba serviser,jer sam ću da je ugradim,,ovo je čista krađa i dogovor između prodavaca i servisera,,koji naplaćuju 1200din po metru cevi,,a te bakarne cevi koštaju 230din po metru,,to je isto kao kupiti televizor a ne dobijete kabal za struju,pa vam ga donesu,i naplate 5000,,kakva je procedura za tužbu?

  • U sličnom sam položaju kao i Vi. A naša prava su u tom slučaju nikakva. Ako smo kupili u prodavnici, na licu mesta bi morali da proverimo sadržaj. Ukoliko je kupljen „iz fotelje“, deklarativno po Zakonu bi mogao da se napipe prigivor prodavcu, jer on po zakonu snosi rizik, ali u praksi nije moguće dokazati da to nešto što služi kao saobraznos robei, oddnosno kompletnsti i neoštećenosti robe nije dostavljenom,, odnosno da je roba oštećena u transportu. Zato je u praksi rizik uvek na kupcu i generalno nema načina da se bilo kakav nedostatak okloni, ukoliko prodavac ne uvaži reklamaciju. Zbog toga je i velika mogućnost prevare, ali efektivna pravna zaštita u takvom slučaju ne postoji.

 3. Kupio sam oled tv u Tehnomaniji, 06.10.2018.Izdat mi je fiskalni račun, posle toga je proveren rad ekrana. Ostali delovi, stalak i nosač nisu proveravani. Garantni list nije overen. Po dolasku kući krenuo sam sa montažom i primetio da je nosač sa staklom sa donje strane prilično oštećen tj. izgreban što je u meni probudilo sumnju da je tv već bio korišćen. Odmah sam vratio tv u prodavnicu, i tražio zamenu, koju nisu odobrili uz obrazloženje da sam ogrebotine ja napravio. Pristali su da se tv pošalje u servis na proveru radnih sati, zbog moje sumnje da je već bio korišćen. Koja su moja prava. Napominjem da je fiskalni račun izdat u 13i30,a povratak u prodavnicu je bio oko 17časova.Pozdrav

  • Ovako meni treba pomoć, ne znam kome da se obratim , pa vas molim da i meni pomognete. Ja sam pre dva meseca menjala set kvacila na automobilu u Suzuki servisu koje kada zamenite najmanje treba da traje nekih 70-80 hiljada km. Meni je odma posto sam to zamenila bilo sumnjivo da nije potpuno sigurno vozilo i da nije sve kako treba.
   Ja sam se njima požalila i više puta vraćala i jedanput su čak pronašli neki drugi kvar u prevodu videli su da sam devojka i da mogu da mi kažu sta god požele da ću poverovati i da će samo da mi naplaćuju nepostojece kvarove. Prestala sam da odlazim tamo,a auto mi trokira samo tako.. Mene zanima kome ja treba da se obratim,da povratim svoj novac i da konačno popravim svoj automobil ?!
   Hvala na odgovoru i pozdrav!

 4. Postovani,Dobar dan.
  Pre nekih 10 dana sam preko interneta narucila patike i stigle su ali pogresan model i pogresan broj.Odma sam im odgovorila da su mi poslali sve pogresno i rekli su da ce da zamene ali nisu.Od tada mi vise ne odgovaraju na poruke.Uredno procitaju poruke ali ne odgovaraju.Molim vas za savet.Hvala unapred

 5. Sin je kupio AIR VAPORMAX patike u SPORT VISION BUZZ.Vazdusni djon se ispumpao,a nije ostecen,niti odlepljen,ni izbusen. Reklamacija je dve godine. Naravno,odbili su. U inspekciji nece da reaguju,jer je doticni gazda „mnogo jak“. Patike kostaju“samo“26 800,00

 6. Emmi mi je poslao nov neispravan tv (bez tona) odmah istog trenutka sam ga reklamirao, ne odgovaraju i kada pozovem službu reklamacija samo ponavljaju da je u servisu… Ne želim da se popravlja nov tv.. Tv sam kupio preko interneta emmi. Ne vraćaju ni novac ni drugi tv, kome se žaliti?

  • Ako ste kupili TV preko interneta onda ste mogli da ga vratite iz bilo kog razloga u roku od 14 dana i da dobijete novac nazad.
   Ukoliko se zaista utvrdi da postoji kvar, onda moraju da Vam zamene TV, a možete i da tražite nazad novac.
   Verujem da je u paparima navedeno da ste uložili reklamaciju što znači da imaju osam dana da odgovore.
   Ukoliko ne budete zadovoljni odgovorom, slobodno na pozovite na 011 2 415 485 ili 069 2 415 485 – radnim danima između 10 i 14 časova.

 7. Postovani,

  kupila sam patike u jednoj sportskoj radnji. Posle mesec dana nosenja, pukle su i odlepile se. Podela sam reklamaciju, odgovorili su posle 6 dana i naravno odbili su je.
  Kome mogu da se obratim? Mesec dana je jako kratak vremenski period, ako ne postoji lice kome mozemo da se obratimo u ovakvim situacijama, onda nema svrhe uzimati racun.

  • Realno nema svrhe žaliti se, bićete uvek odbijeni uz komentar da je „obuća neadekvatno korišćena i održavanja, sa tragovima vlage“. A mišljenje „akreditovane kuće“ za kontrolu kvaliteta kao što je Jugoinspek i drugih (koja je gotovo uvek negativna za kupca), nije zakonski obavezujuća za rešavanje spora, pa je jedino volja prodavca da li će reklamaciju uvažiti, što je gotovo sigurno da neće. Ostaje samo tužba sudu, što će koštati i para i vremena i živaca… Kod nas se uvozi i prodaje isključivo škart koji se u EU zemljama ne može naći ni pod razno. Ja lično kupujtem patike isključivo na pijaci, njihov rok trajanja je u tom rangu od mesec ili dva, možda čak i duži.

 8. Imam problem sa ED Ruma,stalno fakturisu račune po nekim drugim datumima citanja struje i naravno to je uvek krace ili duze od 30 dana obracunskog perioda tako da mogu da naplate vise,bez obzira sto imaju slike od agencije koja cita struju gde uvek pise da je citano 01.07.2019. zatim 01.08.2019. zatim 01.09.2019. zatim 01.10.2019. sto dokazuje da je citano od 01. do 01. u mesecu.Kome da se obratim?

 9. Prilikom dostave robe (u ovom slučaju tehničke) i koja se plaća pouzećem (poštaru/kuriru prilikom dostave), nekek firme koje imaju legalno registrovane prodavnice sa fiskalnom kasom dostavljaju i fiskalni račun, dok druge to ne čine već nekakav A4 papir sa spiskom robe bez pečata i potpisa (koji je skoro ukinut) ili bez ikakvog papira (dokaza o kupovini), niti bez garantnog lista zbog identifikacije robe (serijski broj i td). Kako tada tu robu reklamirati ukoliko je neispravna, jer se time ceo Zakon o zaštiti potrošača stavlja van snage iz meni nepoznatog razloga. U Zakonu o zaštit potrošača se lepo navodi termin „kupovine na daljinu“ i nekoliko odredbi koji su povoljniji za kupca od kupovine direktno u prodavnci, ali obaveza dostavljanja fiskalnog računa i garantnog lista (po zahtevu kupca, član 54) i dalje postoji, da bi se roba mogla identifikovati. Fisklani razun je osnova za ostvarivanje garancije, a kako fisklalnog računa nema, osim eventualno nekog A4 papira u kome je nevedeno šta je i kada kupljeno bez popisa i pečata i eventualno nekakvim internim brojem, koji i ne mora biti validan – fiskalni ralun je jedino validan zakonski dokaz kupovine. A suština je samo dostava i plaćanje robe poizećem, pa je to dovoljno da se ceo Zakon o zaštiti potrošača anulira, jer svako može da tumači Zakon o zaštiti kako njemu odgovara, a na osnovu jednog člana, ili čak stava nedovoljno precizno definisanog, ceo konkretan zakon može da bude anuliran. Retoričko pitanje je čemu sve ovo, čemi zakoni koje svako može da tumači onako kako njemu odgovara (a nije u formi imperativa) samo na osnove dostave robe i time se jednostavno sva prava potrošača prestaju, dok se time prodavcu daje amnestija od bilo kakve obaveze i odgovornosti na osnovu istog tog zakona.

 10. Postovani, preko interneta sam narucio antidekubitni dusek sa kompresorom.
  Nakon par dana koriscenja lekar je ustanovio da je dusek nefunkcionalan.
  Pretrazili smo ga i nasli da ispusta vazduh na savovima na dva mesta.
  Nakon toga zovem firmu od koje sam narucio.
  Oni na recima prihvataju reklamaciju .
  Zatim bahato odbijaju da kazu adresu rekavsi da mi je sve to na kutiji.
  Obzirom da sam foliju sa posiljaocem bacio zovem ih ponovo.
  Kazu mi adresu ali ne i ime na koga poslati.
  Nakon ubedjivanja kazu da posaljem na ime Milos Jovanovic.
  Adresa Milosa Obrenovica12.Pancevo
  Ja saljem posiljku i nakon saznanja da je posiljka preuzeta posle dva dana ponovo zovem da pitam da li su poslali novi dusek ili zalepili i tako otklonili kvar.
  Ubedjuje me da ce sve to brzo ici i da ce vec u toku dana poslati novi dusek.
  Naravno ne salju dusek niti odgovaraju vise na pozive.Broj telefona na koji prestaju da se javljaju je ujedno i jedini za kontakt.
  Sa uzasom ustanovljavam da vise sajtova ima isti broj za kontakt taj na koji se ne javljaju.
  Kako da ostvarim svoje pravo na zamenu?

 11. Molim Vas za savet, 15.04 sam preko zvanicnog sajta prodavca porucila odredjene artikle, istog dana izvrsila placanje platnom karticom postedstvom sajta, 21.04 dobila odgovor da je paket predat kurirskoj sluzbi i da ce mi biti isporucen u najkracem roku. Danas, 06.05 paket jos uvek nije stigao, od sluzbe podrske prodavca stalno dobijam uverenje da su urgirali kod nadleznog kurirskog operatera, i da ce isporuka biti realizovana u najskorijem roku, medjutim to se ne desava. Sta su moja prava, a sta obaveze prodavca, i kako da postupim nadalje?
  Hvala najlepse.

 12. kupio sam u gigatronu vox frizider sa zamrzivacem koji je bio na akciji i uz kupljen frizider trebalo je da dobijem na poklon grilod6500 din sa jos dva nepoznata poklona. Rekli su mi da ga licno ne isporucuju ali da ima firma koja je specijalizovana samo za to .Naravno dobio sam fiskalni racun i jos jedan paoir na kome je sve napisano cak i za poklone i njihove cene. Rekli su za 10 dana isporuka ali se desi i duze ajde i to je ok. Medjutim robu sam kupio 13 6 2020 ja zakljucno sa 03 07 2020 nedobijam nista. Zovem kazu proverice. Na moje iznenadjenje prodavac kaze da tih frizidera nema na stanju a kada sam isao da kupim ispred mene 3 puta je proveravano i bilo ga je.Sada mi nude gorenje koji ja necu a i da ocu neznaju da li bi dobio poklon. Nista me ne obavestavaju a bilo je za 5 min. Pouka gigraton u sirokom krugu zaobici.

 13. Postovani,
  kome da se obratim kada u privatnoj prodavnici hrane, prodavac neke stvari nece da naplati preko kartice (hleb, cigarete itd…) samo za kes novac?

  • Trgovci nemaju obavezu da prihvataju kartice.
   Znači da nikome ne možete da ih prijavite.
   Problem je što banke malim trgovcima naplaćuju velike provizije, pa im se ne isplati da prihvataju kartice za male kupovine npr. 100 do 200 RSD.
   Jedan trgovac nam se žalio da mu je banka naplaćivala minimalnu proviziju od 20 RSD bez obzira na iznos kupovine.
   Znači ako Vi kupite nešto za 80 RSD, baci ide 20 RSD, a trgovcu ostaje 60 RSD.

   • Kupila sam parnu stanicu Beko u Tehnomaniji. Stigla mi je 05.08.2020
    Reklamirala sam je 07.08.2020 jer voda iz stanice ne stize do pegle.
    Reklamacija mi je odobrena 02.09.2020. Trebala sam dobiti zamenski uredjaj.
    Problem je nastao u sluzbi reklamacije jer su reklamaciju resili kao da imam fiskalni racun. Al ja imam Ugovor na daljinu jer sam online porucila.
    Proslo je sad vec vise od 30 dana kako mi je reklamacija prihvacena (a 60 dana od kako sam podnela reklamaciju), al ja uredjaj jos uvek nisam dobila kao ni informaciju gde je sad problem i kad cu dobiti novu parnu stanicu ili na kraju krajeva natrag novac. Kad zovem, samo kazu da budem strpljiva i da rade na resavanju…
    Koja su sad moja prava i sta mogu uciniti?
    Hvala unapred

 14. Kupio sam televizor u Lazarevcu, prodavnica winwin, ul. Voke Savića 5v, 23. 11. 2018.pokvario se u garanciji, 2104.2020. Odneo sam u prodavnicu sa zahtevom da se popravi ili zameni. Popravili nisu a trgovac u radnji, Marinković Uroš je odbio da mi zameni ili da mi vrati novac. Posle 5 dana pošto je prošao rok za popravku. zvali su me da im ispostavim račun kako bi mi vratili novac, što sam i učinio. Do dana današnjeg nema ni TV-a ni novca. Zvao sam nekoliko puta njihovu centralu i odgovor je uvek isti „obavestićemo nadležne“ i na tome je ostalo. TV je koštao 21.990,oo din.Posedujem račun (fiskalni) i Zapisnik o prijemu reklamirane robe. Šta da radim?

   • Kupio sam pantalone putem kupujem prodajem platforme,preuzevsi ih na adresi prodavca koji ih proizvodi i prodaje na crno bez fiskalnog ili bilo kakvog racuna,ostetio sam ih posle nekoliko dana i odneo sam na reklamaciju koju je proizvodjac prihvatio i rekao bice reseno u roku od dan dva,u medjuvremenu proslo je vise od 15 dana ,on odbija da ispostuje reklamaciju uz obrazlozenje da mu nije prioritet jer trenutno sije serijski druge pantalone,kakva su sad moja tu prava ako ih i imam uopste sobzirom da jedini dokaz o kupovini je sama prepiska preko kupujem prodajem sajta?

 15. Nije mi resena reklamacija u roku od 30 dana. Odobren je povrat novca od strane prodavca, novac mi nije isplacen a proslo je 7 dana od kada je istekao rok za resavanje reklamacije. Da li je zakonom regulisan rok predvidjen za povrat novca posle neresene reklamacije?
  U sudskoj praksi je valjda neki tolerantan rok 3 dana, posle toga se racuna zatezna kamata valjda.
  Unapred hvala na odgovoru.

 16. Postovani,
  kupio sam frizider u Tehnomaniji koji se tri puta kvario i na kraju je serviser predlozio zamenu za novi proizvod. Ulozio za zahtev preko sajta korisnicka podrska 02.09.2020, a oni su zahtev obradili 03.09.2020, a uvazili mi reklamaciju 08.09.2020. Do danas mi nisu isporucili frizider, i ako je rok za isporuku 30 dana. Da li mozete da mi pomognete? U pitanju je firma Tehnomanija, broj reklamacije 92003397.

  Pozdrav

Ostavite komentar