Šta kad agencija otkaže putovanje i ne vrati novac

0

Ako turistička agencija kod koje ste uplatili turistički aranžman ne realizuje putovanje i ne može ili neće da Vam vrati novac zahtev za povraćaj novca možete podneti osiguravajućem društvu koje agenciji izdalo obaveznu polisu od odgovornosti iz poslovanja.

Kada turistička agencija otkaže putovanje, potrebno je što pre obratiti joj se pisanim putem. U slučaju da agencija ne odgovori u roku od 15 dana od otkazivanja putovanja potrebno je obratiti se osiguravajućoj kući kod koje je turistička agencija osigurana.

Na sajtu APR-a možete na osnovu imena turističke agencije proveriti kod koje je osiguravajuće kuće ima polisu osiguranja.

APR Pretraga turističkih agencija

Zakonom nije propisan rok u kome osiguravajuća kuća ima obavezu da isplati novac putniku u slučaju otkazivanja putovanja. Rok zavisi od dobre volje turističke agencije jer se proces aktiviranja osiguranja započinje njenom inicijativom.

U sledećem prilogu možete videti sa kojim se problemima suočavaju građani koji su uplatili aranžman u agenciji koja je bankrotirala pre početka putovanja.

Disclaimer_za_PS_sajt_final

Podelite

Ostavite komentar