Koje nadležan kad kupite pokvareno meso, mleko, sireve, konzerviranu ribu itd.

0

Veterinarska inspekcija je nadležna za ispravnost hrane životinjskog porekla. Njoj treba da se obratite ako kupite ili vidite pokvarene sireve, mleko, meso ili mesne prerađevine (paštete, salame, konzervirana riba itd.)  Veterinarska inspekcija treba da se obratite iako je, recimo, mleko deklarisano da ima 2,8 % masnoće, a po ukusu je kao „da pijete vodu“.

Veterinarska inspekcija je nadležna i u slučaju ako ste kupili pokvarena jaja.  U prijavi veterinarskoj inspekciji treba da navedete:

  • Kratak opis problema
  • Adresu i naziv objekat u kome ste kupili robu,
  • Ukoliko ste kupili robu od fizičkog lica, navedeite sve podatke koje znate o toj osobi i podatke o mestu gde ste kupili proizvod (pijaca ili kod kuće itd.)
  • Vreme kupovine (dan, sat)
  • Kopiju račun ako ga imate (nije obavezno)
  • Priložiti artikal čija je neispravnost povod za obraćanje (nije obavezno)

Prijavu možete da podnesete telefonom, poštom, elektronskom poštom i lično. Ukoliko ne možete da priložite artikla na koji se prijava odnosi, dobro je da priložite fotografiju.

Ako želite da imate dokaz da ste podneli prijavu onda je to najbolje da uradite lično. Inspekciji treba da priložite dva primerke prijave. Na prijavi, pored gore navedenog napišite i šta od priloga predajete inspekciji (npr. neispravan artikal) .

Vi zadržavate primerak prijave koji je overen pečatom.

Kontakte veterinarske inspekcije možete videti klikom ovde.

Podelite

Ostavite komentar